>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Križevcima je svečano otvoren jubilarni, 20. po redu Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji će trajati do nedjelje, 12. studenog.
Ovogodišnji sajam održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i partnerstvom Šibensko-kninske županije. Tema sajma je „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje“ te će se u sklopu sajma, u suradnji sa strukovnim školama, prezentirati obrtnička zanimanja, a očekuje se da će prezentaciju posjetiti oko 650 učenika sedmih i osmih razreda.

IMG 8971


Zahvalu svim organizatorima na organizaciji ovog jubilarnog sajma uputio je župan Darko Koren ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora sajma te predstavio program sajma kao i gospodarske pokazatelje: "Gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije je i u 2016. ostvarilo pozitivne ekonomske pokazatelje. Imamo 1779 trgovačkih društava i 1220 aktivnih obrta koji zajedno zapošljavaju blizu 20 tisuća osoba, a na tržištu su ostvarili 11,5 milijardi kuna prihoda i neto dobit od 547 milijun kuna. Najmanji je broj nezaposlenih u posljednjih 26 godina.“
U ime domaćina se obratio gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši kako su Križevci Grad koji se diči "vrijednim i marljivim ljudima, vrhunskim stručnjacima iz područja prerađivačke industrije, građevinarstva, trgovine, ali i stručne znanstvene i tehničke djelatnosti. Poznati po svojih prehrambenim proizvodima – mesu, mlijeku, vinu, voću, medu, pivu i čokoladi, u sljedeća tri dana želimo vam se prezentirati u najboljem svijetlu, ali vas i oraspoložiti i razvedriti.“

Predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec osvrnuo se na sve veći broj odlazaka ljudi iz Hrvatske dok je potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško naglasio kako je nužno probuditi svijest kod djece i roditelja na nužnost upisivanja obrtničkih i deficitarnih zanimanja za koje postoji tržište rada.
Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija, obratio se kao partner sajma i osvrnuo se na odličnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom dok je sajam službeno otvorenim proglasio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak naglasivši: „Svim izlagačima, gospodarstvenicima, obrtnicima i poljoprivrednim gospodarstvima želim da sklope što više poslova.“
Nakon pozdravnih govora, uslijedio je izbor najstražarice Križevačke djevojačke straže. Stražarice je novčanom nagradom nagradio Grad Križevci, a najboljoj stražarici Ani Tomašegović i njezinim pratiljama Suzani Jagoić i Josipi Crnčić, novčane nagrade i nagrade sponzora uručio je gradonačelnik Mario Rajn.
Za prigodni program pobrinula se klapa Cima, a tradicionalno je održan i prigodni program kršenja mošta po Križevačkim štatutima u kojem su sudjelovali Krešo Blažek, Zoran Homen i Stiv Vrhovec.

Otvorenju su prisustvovali brojni gosti, saborska zastupnica Ljubica Ambrušec, brojni predstavnici županija, gradova i općina, članovi Županijske skupštine i gradskih vijeća, predstavnici institucija i udruga, među kojima i Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske obrtničke komore, gospodarstvenici te gradovi prijatelji - Pag, Općina Slovenske konjice i Čitluk. 
Organizator 20. Obrtničkog i gospodarskog sajma je Koprivničko-križevačka županija uz suorganizaciju Grada Križevaca, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Križevci, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije te Turističke zajednice grada Križevaca.

Na ovogodišnjem sajmu ukupno izlaže 216 izlagača, a cjeloviti program možete vidjeti OVDJE.

 

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh