>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Gradonačelnik Mario Rajn posjetio je danas gradonačelnika Grada Bjelovara Daria Hrebaka s ciljem razmjene znanja i iskustva.

IMG 5604


Naime, gradonačelnici su razgovarali o projektima na kojima bi gradovi Križevci i Bjelovar mogli zajednički surađivati. Jedan od tih projekata su poduzetnički centri i zajednički rad križevačke i bjelovarske IT i tehnološke zajednice.
Razgovaralo se i o „tax free“ modelu koji će Grad Bjelovar implementirati sljedeće godine, a koji novim investitorima omogućuje da prve tri godine ne moraju plaćati komunalnu naknadu ako zaposle više od 10 ljudi te prvih pet godina ne moraju plaćati zemlju, a nakon toga je mogu kupiti ili ostvariti pravo građenja na 50 godina. Gradonačelnik Rajn istaknuo je kako ga zanima ovaj model te predložio da po njegovoj implementaciji održe još jedan radni sastanak kako bi se vidio način na koji bi se model implementirao u Križevcima.
Također, s obzirom da i jedan i drugi grad imaju geotermalne izvore razgovaralo se i o mogućnosti kreiranja zajedničkog projekta s ciljem ekonomskog iskorištavanja ovih izvora.

Nazad na vrh