>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Križevcima i Sekcija za gospodarenje otpadom Znanstvenog vijeća za zaštitu prirode, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zagreb, organizirali su u srijedu 9. travnja 2014. Okrugli stol “Sustav gospodarenja otpadom sjeverozapadne Hrvatske”.

okrugli stol

 Uz pozdravne riječi, akademik Franje Tomić, istaknuo je kako je svrha okruglog stola pomoć na znanstvenim i stručnim principima. Goste je pozdravio i saborski zastupnik i gradonačelnik Branko Hrg koji je istaknuo kako su Križevci grad koji je otišao daleko u zbrinjavanju otpada i njegovog odvojenog sakupljanja, a za što je dobiveno i nekoliko nagrada.

Prvo predavanje održao je prof.dr.sc. Neven Voća, ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša, na temu “Gospodarenje i energetska oporaba biorazgradljivog dijela komunalnog otpada u Republici Hrvatskoj”.

okrugli stol1
Izlaganje je imao i Mladen Jozinović, dipl.ing., direktor RCGO Piškornica, s temom “Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica”. Regionalni centar za koji je dobivena lokacijska dozvola, trebao bi zbrinjavati otpad 4 županije sjeverozapadne Hrvatske, te zamijeniti 39 postojećih odlagališta, a Vlada ga je ovih dana uvrstio u svoje strateške projekte.
U raspravi je sudjelovala i prof. dr.sc. Sanja Kalambura pročelnica sekcije za otpad pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU), a okruglom stolu su prisustvovali i župan Darko Koren te zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk.

Najava događanja

20Velj
" id="dp-module-upcoming-default-245-events-109-109-description">
20Velj
20.02.2018. 19:00 - 20:00
Književni susret s Kristianom Novakom
23Velj
23.02.2018. 12:00 - 13:00
Zagrli za rijetke
24Velj
24.02.2018. 10:00 - 11:00
Otkrijte križevačke tajne

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh