>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci obilježilo je danas Međunarodni dan volontera podjelom zahvalnica i potvrda o završenim edukacijama volonterima. 

IMG 5915

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus osvrnula se na pružanje pomoći izbjeglicama i imigrantima u čemu je sudjelovalo 26 volontera i 10 djelatnika koji su ukupno zabilježili 1392 sata volonterskog rada na Botovu. Ujedno je istaknula i zadovoljstvo što je Hrvatski Crveni križ ovih dana ušao u Glavni odbor Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca.
Okupljenim volonterima obratio se i gradonačelnik Mario Rajn naglasivši: „Svi volonteri, a i sam sam svojevrsno bio dio takve organizacije, čine društvo boljim i prema tome čestitam vam na vašoj ustrajnosti, dosljednosti i na ozbiljnosti u situacijama koje itekako zahtijevaju ozbiljnost.“
Nakon uvodnih riječi, gradonačelnik i ravnateljica Trbus podijelili su zahvalnice i potvrde o završenim edukacijama za tečaj prve pomoći uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora, psihosocijalnu podršku u kriznim situacijama i komunikacijske vještine.
Tom su prigodom članovi GIT-a osposobljeni za pripremu hrane u terenskim uvjetima pripremili obrok zahvalnosti za volontere dok su članice Dnevnog boravka – radionice „Slatko-slana kreativa“ pripremile neke od poznatih križevačkih delicija.

Nazad na vrh