>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Učenici 6.c razreda Osnovne škole "Vladimir Nazor" i njihova razrednica Ana Jurković, posjetili su Gradsku upravu gdje su ih primili zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović i pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti Grada Anđelko Nervo. Učenici su prezentirali ekološki projekt koji su započeli prije nekoliko mjeseci prijavom na dva nagradni natječaj za sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj.

ucenici nazor1

 

Razredi su imali zadatak osmisliti projekt vezan uz zaštitu okoliša i prirode u školi i/ili sredini u kojoj se nalaze.

Projekt su osmislili u nekoliko razina pa su učenici, na području grada Križevaca, proveli anketu u kojoj su građani izrekli svoje mišljenje o prikupljanju otpada, ekološkoj osviještenosti te količini kanti za odlaganje otpada na području grada. Nakon analize ankete, koja je pokazala da u gradu postoje punktovi gdje prema mišljenju građana nema dovoljno kanti, učenici su posjetili Komunalno poduzeće Križevci i razgovarali o mogućnosti postavljanja dodatnih kanti.

ucenici nazor2
U Grad su stigli kako bi osim prezentacije svojeg projekta, zamolili Grad da sudjeluje u projektu i to financiranjem određenog broja kanti koje bi se postavile u gradu, a koje bi učenici oslikali. Zamjenik gradonačelnika rekao je kako će Grad podržati ovu vrijednu akciju te nabaviti potrebne kante, a djeci prepustiti njihovo oslikavanje što su oni sa oduševljenjem prihvatili.

uceniki nazor

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh