>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Udruga "HERA" Križevci traži volontere i volonterke za pružanje podrške žrtvama i svjedocima na području Koprivničko - križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije.

VIJEST


Pozivamo sve zainteresirane osobe sa područja Koprivničko - križevačke i Bjelovarsko - bilogorske županije da se prijave na volontiranje za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u organizaciji udruge “HERA“ Križevci.
Za volontere i volonterke biti će organiziran dvodnevni besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške.
Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.
Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružati će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije putem telefona i/ili pružati direktnu podršku na sudu. Direktna podrška na sudu organizirati će se kroz tjedna dežurstva na Županijskom sudu u Bjelovaru, Općinskom sudu u Koprivnici te Prekršajnom sudu Bjelovar, stalna služba Križevci.
Sa odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati 12 sati mjesečno. Svaki volonter/ka dobiti će potvrdu o volontiranju.
Tko se može prijaviti:
• punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem
• osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
• osobe motivirane za pomoć drugima,
• komunikativne, empatične, tolerantne osobe
• odgovorne i etične osobe
Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirali/e i /ili imaju iskustva u radu sa marginaliziranim skupinama građana/ki.
Rok za prijavu:12.02.2018.
Kako se prijaviti:
Pisanu prijavu poslati putem e-maila: ili poštom na adresu: I.Z.Dijankovečkog 5, 48260 Križevci.
Pismena prijava treba sadržavati:
• životopis i
• motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja, kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima
Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na telefon 048 271 335
ili mail: .">.
Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.

 

Udruga HERA Križevci

Nazad na vrh