>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ jučer je otvorena izložba Katice Augustinović – Kaje „Akvareli“.

IMG 7053


Uvodno je okupljene pozdravila ravnateljica knjižnice Marjana Janeš-Žulj, a o akvarelu i stilu Katice Augustinović govorio je Zoran Homen. Istaknuo je kako slikaricu karakterizira istraživački duh, a u svojim radovima koristi motive Križevaca, Betine i mrtve prirode.
Izložene slike nastale su u razdoblju između 2009. i 2017. godine, naglasila je sama slikarica i ujedno uputila zahvalu svima koji su omogućili ovu izložbu.
Katica Augustinović prisutna je već više od 40 godina na križevačkoj likovnoj sceni, a svoje radove izlagala je na oko pedeset skupnih i nekoliko samostalnih izložbi radeći u različitim tehnikama: ulje, jajna tempera, suhi pastel i sitotisak.
Izložbu je otvorenom proglasio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi čestitavši slikarici i ujedno poželjevši joj da ova izložba bude poticaj za daljnji rad i dugo stvaralaštvo.
Za prigodan program pobrinuli su se Karlo Ivančić na harmonici te Klara i Marta Knežević koje su otpjevale La musica di notte.
Svi zainteresirani mogu razgledati izložbu u holu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ do 17. veljače.

Nazad na vrh