>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Vatrogasnom domu Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Ves održalo je redovnu godišnju skupštinu. Sjednicu je otvorio predsjednik DVD-a Ivan Grošević prezentiravši Izvješće o radu u protekloj godini pri čemu je istaknuo kako su vršeni preventivni pregledi, članovi su nastupali na natjecanjima, a ukupno imaju 48 članova.

IMG 7427


Zapovjednik Ivan Pavlic prezentirao je Program rada za 2018. godinu pa će tako, između ostalog, DVD Stara Ves biti domaćin odredskog natjecanja, nastavit će s provođenjem preventivnih pregleda, a uređivat će se i prostorije Vatrogasnog doma.
Čestitke Društvu na svemu ostvarenom u protekloj godini uputili su brojni prijateljski DVD-ovi, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović, Željko Rusan ispred Požarnog odreda Raven, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, vijećnik Županijske skupštine Stjepan Peršin, gradonačelnik Mario Rajn i saborski zastupnik Branko Hrg. Svi govornici složili su se kako u Staroj Vesi prevladava jedno veliko zajedništvo, a osvrnuli su se i na podatak da mjesto Stara Ves ima gotovo dvostruko veći broj članova DVD-a nego što ima stanovnika.
Gradonačelnik Rajn posebno je naglasio kako DVD Stara Ves ima potporu Grada u svom djelovanju: „Pokušavamo vratiti život u ruralne sredine i ovu mladost koju vidimo doista potaknuti da gradite i da se vraćate svojim korijenima jer ova razlika u diskrepanciji kada pričamo od 31 aktivnom mještaninu i 48 članova DVD-a znači samo jedno, da ljudi koji odlaze u Grad znaju gdje imaju svoje korijene i gdje se mogu vratiti.“
Nakon govora gostiju, uslijedila je podjela priznanja koja su primili Žarko Salajster, Tomislav Bubnjar i Darko Pavlic, a među kojima je posebna bila Spomenica za 70 godina djelovanja koju je primio Dragutin Brezjan.

Nazad na vrh