>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Helena održala je godišnju skupštinu na kojoj je, između ostalog, predstavljeno Izvješće o radu u 2017. godini i Program rada za 2018. godinu.

skupstina DVD a Sveta Helena 2018 039

U ime predsjednika Društva Zdenka Srbljinovića, Izvještaj o radu podnijela je Sanela Stručić, članica DVD-a Sveta Helena i vijećnica Gradskog vijeća Grada Križevaca istaknuvši kako je uz redovan rad, uređivan prostor Vatrogasnog doma i okoliša, a isti je i legaliziran. Osvrnula se i na intervenciju s tragičnim završetkom pri potrazi za mještaninom Stjepanom Kosom.
U Programu rada za ovu godinu posebno je istaknuta priprema za jubilarnu, 80. obljetnicu rada DVD-a Sveta Helena te nabavka opreme i dodatno ojačavanje članstva.
Čestitke na ostvarenom i puno uspjeha u realiziranju Programa rada uputili su Dejan Bojovski ispred HGSS-a, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Slavko Gotić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, predsjednik križevačkog HSS-a i vijećnik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marijan Vuković, član Savjeta mladih Grada Križevaca Marko Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović te zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević koji je naglasio kako DVD ima podršku u svom radu, a osvrnuo se i na nove potpore za poljoprivrednike: „Grad će subvencionirati proljetnu sjetvu sa postotkom kamate. Tako da svi koji niste nabavili repromaterijal, a imate ga namjeru nabaviti i imate problema s time, pričekajte još koji dan. Potpisat ćemo ugovor s Erste Bankom i na taj način vam pomoći.“
Uslijedilo je uručenje uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za zvanje vatrogasca prve klase koja su primili Marijana Švagelj, Tomislav Stručić, Krunoslav Stručić, Sanela Stručić i Marina Stručić. Uvjerenje za vatrogasnog dočasnika prve klase primili su Franjo Srbljinović i Miroslav Stručić.
Spomenicu povodom 10 godina aktivnog rada u DVD-u Sveta Helena primile su Ivana Stručić, Martina Srbljinović, Ivana Kostibol, Marina Stručić. Priznanja za 50 godina rada u DVD-u Sveta Helena primili su Marijan Stručić, Marijan Švagelj i Stjepan Vuk. Za 60 godina rada u Društvu diplomu Hrvatske vatrogasne zajednice primili su Stjepan Kemenović, Stjepan Stručić i Stjepan Švagelj.
Ovoj skupštini je ispred Grada Križevaca prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Izvor: prigorski.hr

Nazad na vrh