>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Dobrovoljno vatrogasno društvo Povelić održalo je u nedjelju, 25. veljače redovnu godišnju skupštinu koja je okupila  mještane, prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva te goste.

IMG 7680

 

Skupštinu je vodila Andrijana Rajn Krušić, a Izvješće o radu prezentirao je Marijan Habijanec istaknuvši kako Društvo ima 20 aktivnih članova te 14 djece. Prošle godine članovi Društva su uređivali dom i okoliš, provodili dežurstva i preventivne preglede, te sudjelovali na natjecanjima gdje su posebne rezultate ostvarila upravo djeca.
U Planu za ovu godinu je nastaviti s preventivnim pregledima, nabaviti dio opreme, održavati dom i okoliš te aktivno sudjelovati na natjecanjima.
Nakon podnošenja izvještaja, koji su jednoglasno usvojeni, uslijedili su pozdravni govori gostiju.
Pored predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava obratili su se i tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te gradonačelnik Mario Rajn.
Tajnik i predsjednik Vatrogasne zajednice osvrnuli su se na nedavni dolazak inspektora u DVD Povelić te na izradu novog Zakona o vatrogastvu.
Predsjednik Gradskog vijeća posebno je naglasio kako je dobro da u gradu djeluju 32 dobrovoljno vatrogasna društva jer upravo oni okupljaju ljude u ruralnim sredinama.
Cilj nam je vratiti život u sela,“ naglasio je gradonačelnik Rajn te obavijestio okupljene kako će Grad u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Križevaca pokrenuti održavanje seoskih zabava. Dodao je kako su vrata Gradske uprave svima otvorena te ujedno uputio čestitke DVD-u Povelić na ostvarenom i poželio puno uspjeha u radu i dalje.

 

Nazad na vrh