>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U srijedu 16. travnja 2014. održana je 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca koju je sazvao predsjednik Dragutin Guzalić, a uz vijećnike prisustvovao joj je i gradonačelnik Branko Hrg, njegovi zamjenici Tomislav Katanović i Ivan Vuk, pročelnici Upravnih odjela za: gospodarstvo i financije Darko Masnec, stambeno-komunalnog Anđelko Nervo i društvenih djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi, tajnica Grada Ana Lukačić Lojen, predstavnici Gradskog savjeta mladih, Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca, načelnik Policijske postaje Križevci Danijel Petek, predstavnici i ravnatelji vrtića, škola, ustanova u kulturi, udruga i zajednica sportova, vatrogastva, tehničke kulture.

vijece8

 Sjednici je prisustvovalo 21 član vijeća, a sve su odluke usvojene.

Usvojena je, s tri glasa protiv, Odluka o dodjeli nagrade za životno djelo koju dobiva JOSIP ŠIKIĆ, plaketu dobiva DVD Križevci, a priznanja: TAMARA PREMUŠ, MARIJA ŠKRLEC, MILE VIDOVIĆ I DRUŠTVO ZA UZGOJ MALIH ŽIVOTINJA.
Usvojena je Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o područjima mjesnih odbora i gradskih četvrti kojom Cubinec Donji prelazi u Gradsku četvrt Donji grad.
Donesen je i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Križevaca za 2013. Godinu koji je obrazložio pročelnik Darko Masnec, istaknuvši kako će se deficit nastao u proračunu zbog neprodaje planirane gradske imovine, namiriti u iduće tri godine i to na tri načina: smanjenjem plaće svima koji plaće dobivaju iz gradskog proračuna za 10% u iduće tri godine, smanjenjem ostalih rashoda za 10% i kapitalnih ulaganja također za 10%.
Gradonačelnik je istaknuo kako deficit u proračunu nije nastao zbog potrošnje, nego izgradnje prometnica, nogostupa, vodovoda i objekata dok u isto vrijeme zbog stanja na tržištu nekretninama i globalne krize, nije ostvaren plan o prodaji gradske imovine što je dovelo do nesrazmjera u proračunu jer se nije išlo na prodaju pod svaku cijenu.
Donesena je Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti koji će se radi učinkovitosti, uštede te većeg broja birača, a time i legitimnosti, održati zajedno sa onima za EU parlament 25.svibnja 2014.
Prihvaćena su i sva Izvješća o ostvarenju financijskih planova škola, vrtića te ustanova.
Cijeli Dnevni red možete vidjeti OVDJE.

dan grada 2018

Najava događanja

23Tra
23.04.2018. 16:30 - 19:30
Noć knjige
23Tra
23Tra
23.04.2018. 18:00 - 19:00
Đurđevo pod gorjanskom lipom
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh