>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Gradskoj upravi Grada Križevaca danas je održan sastanak na temu postavljanja fotonaponske elektrane na zgradu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. 

IMG 7700

 

Projekt postavljanja fotonaponske elektrane predstavili su predstavnici Zelene energetske zadruge, organizacije koja radi na razvoju, investiranju i korištenju obnovljivih izvora energije pri čemu uključuju građane. Upravo bi i ovaj projekt postavljanja fotonaponske elektrane bio financiran putem Crowfunding kampanje odnosno grupnog investiranja. Ovo bi bio prvi takav primjer u Hrvatskoj da se projekt obnovljivog izvora energije ostvario kroz zadružno financiranje i grupno financiranje od strane građana – investitora.
Također, Razvojni centar i tehnološki park Križevci bit će prva javna ustanova u Križevcima na koju je ugrađen fotonapon za proizvodnju električne energije.
Sastanku su ispred Grada Križevaca prisustvovali gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i viša savjetnica za energetsku učinkovitosti Ljiljana Stojsavljević-Križan te direktor KPC-a mr.sc. Tihomir Hodak.
Sljedeći korak je, po potpisivanju sporazuma o suradnji, pokrenuti Crowfunding kampanju što se očekuje kroz mjesec dana.

Nazad na vrh