>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U prepunoj multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ jučer je predstavljena knjiga autora prof. dr. sc. Valentina Puževskog „Našim Križevcima“.

IMG 7748

Predstavljanje su organizirali Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Gradska knjižnica „Franjo Marković“, a o vrijednosti ove knjige, u kojoj je predstavljena bogata povijest grada Križevaca i povijest križevačkog školstva, kao i o samom autoru Valentinu Puževskom govorili su recenzenti dr. sc. Zdenko Balog dok je osvrt prof. dr. sc. Vladimira Strugara pročitala moderatorica jučerašnjeg predstavljanja Martina Valec Rebić.
Nadalje, o knjizi su govorili i povjesničar prof. dr. sc. Nevio Šetić, urednica mr. sc. Renata Husinec te na samom kraju i autor knjige prof. dr. sc. Valentin Puževski koji je posebno istaknuo: „Naši Križevci su nevjerojatni, takvi su da ih moraš voljeti.“
U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Ana Fortuna i Stjepan Fortuna, a na kraju su svi prisutni dobili i samu knjigu „Našim Križevcima“ na dar.
Pomoć u izdavanju ove knjige pružio je i Grad Križevci ispred kojeg je jučerašnjem predstavljanju prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam mr. sc. Mladen Tenodi.

 

Nazad na vrh