>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Gradonačelnik Mario Rajn jučer je otvorio 14. izdanje Culture Shock Festivala koji zajednički organiziraju križevačke udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K.

IMG 7891

 

Prvi u nizu događaja koji se odvija u sklopu festivala je izložba „Kroz Mirandine oči“ koja je upravo jučer predstavljena u Galeriji K2. „Ova izložba je jedan od načina na koji se Veijo Baltazar bavio problematikom Holokausta. To je tema koja je ostavila dubok trag i u Romskoj populaciji. Ovo je tu prikazano kroz jednu mikro povijest žene Mirande te je tu ispričana jedna zastrašujuća i potresna priča,“ objasnio je Saša Živković.
O programu 14. izdanja festivala govorila je Jelka Vukobratović istaknuvši kako je ove godine pripremljen 31 program koji će se odvijati kroz nešto više od mjesec dana.
Okupljene je pozdravio i izvršni direktor Udruge K.V.A.R.K. Saša Lončarić te ujedno uputio zahvalu Ministarstvu kulture i Gradu Križevcima što su pružili podršku održavanju festivala kao i brojnim sponzorima.
„Jako mi je drago da je ovo 14. inačica festivala,“ naglasio je gradonačelnik Rajn dodavši kako ga veseli što iza programa stoji niz mladih ljudi i kako mu je drago da program i dalje prati Ministarstvo kulture, a pratit će ga i Grad Križevci.
Festival će trajati sve do 14. travnja, a cijeli program možete vidjeti OVDJE.

Nazad na vrh