>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

 U subotu, 10. ožujka Gradsko društvo Crvenog križa Križevci organiziralo je u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima gradsko-međuopćinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa za osnovne i srednje škole Križevaca i općina: Sv. Petar Orehovec i Gornja Rijeka.

IMG 7908

 

Sudionike natjecanja i sve prisutne pozdravili su : ravnatelj Osnovne škole domaćina Dražen Bokan, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus i zamjenika gradonačelnika Grada Križevaca Mario Martinčević koji je ujedno i otvorio natjecanje. Na natjecanju su sudjelovale najbolje ekipe slijedećih škola :
Osnovna škola „Vladimir Nazor“, Križevci
Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci
Osnovna škola Sidonije Rubido Erdody,Gornja Rijeka
Osnovna škola Sv. Petar Orehovec
i
Srednja gospodarska škola Križevci
Srednja škola „Ivan Seljanec“, Križevci
Učenički dom Križevci
Gimnazija I. Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Sudionici su se natjecali u pismenoj provjeri znanja; o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravu djeteta, te provjeri znanja iz prve pomoći.
U praktičnom dijelu natjecanja sudionici su u više disciplina pokazali vještine pružanja prve pomoći.
Natjecanje se odvijalo istovremeno u dvije kategorije i to : ekipe podmlatka od 11 do 14 godina,
odnosno do završetka osnovne škole i ekipe mladeži od 15 do 18 godina starosti, odnosno do završetka srednje škole. U kategoriji ekipe podmlatka, prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Sidonije Rubido Erdody iz Gornja Rijeke, a u kategoriji ekipe mladeži, prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.
Prvoplasirani u svakoj kategoriji izborili su pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 14. travnja 2018.
Ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus uručili su pohvalnice za sudjelovanje na natjecanju mladih HCK svim članovima ekipa.
Zahvaljujemo domaćinu na susretljivosti i na uspješno izvršenim aktivnostima oko organizacije natjecanja koje je proteklo u pozitivnom ozračju.

. Ravnateljica:
Đurđica Trbus

Nazad na vrh