>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci osvojili su dva prva mjesta na 23. državnom natjecanju učenika graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske u znanjima i vještinama građenja koje je od 12. do 14.4. održano u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin.

Privitak bez naslova 00011

 

Učenik Josip Korša osvojio je 1. mjesto u disciplini zidar s 5 bodova više od drugoplasiranog učenika, a učenik Andrija Magdić premoćno je pobijedio u disciplini tesar sa čak šest bodova prednosti. Andriju i Josipa za natjecanje su pripremali njihovi mentori, majstori Franjo Hrg i Zoran Kuharović, a iz Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci bio je i član Državnog organizacijskog povjerenstva, dipl. ing. Nikola Kovačić. Svakako moramo naglasiti da učenici naše škole već godinama nose medalje iz ovih disciplina s državnih natjecanja što pokazuje da je model naukovanja za ova deficitarna zanimanja u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci dobro zamišljen i postavljen.
Na Državnom natjecanju natjecalo se 104 učenika iz 29 škola u devet disciplina: zidar, tesar, monter suhe gradnje, keramičar oblagač, soboslikar ličilac, arhitektonske konstrukcije, nosive konstrukcije, AutoCAD i geodetski tehničar.


Gordana Juran-Ratković

 

Nazad na vrh