>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Gradski muzej Križevci i Arheološki muzej u Zagrebu zajedno su organizirali izložbu fotografija Tomislava Rosandića pod nazivom „Usamljeni divovi-kamena svjedočanstva“ koja je jučer otvorena u Likovnoj galeriji.

IMG 9561

 

„Ovom izložba predstavlja se jedan mali dio izuzetno bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa Republike Hrvatske odnosno predstavljaju se neki od najzanimljivijih graditeljskih spomenika koji su ujedno i arheološki lokaliteti“, objasnila je uvodno v.d. ravnateljice Gradskog muzeja Križevci Lana Okroša Rožić.
Kustosica Srednjovjekovnog odjela u Arheološkom muzeju u Križevcima Anita Dugonjić naglasila je kako je ova izložba i edukativnog karaktera jer se njome želi pokazati ranjivosti tih utvrda te potaknuti ljude da više obraćaju pozornost na te spomenike jer „ako se ne brinemo o njima oni će samo propadati“.
Zahvalu svima na dolasku uputio je autor izložbe Tomislav Rosandić istaknuvši kako je ova izložba zapravo posljedica višegodišnjeg projekta izrade publikacije koja će objediniti sve srednjovjekovne utvrde i postati svojevrsni vodič.
Izložbu je otvorenom proglasio predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i istaknuo zadovoljstvo što je upravo u Križevcima otvorena jedna ovakva izložba „koja će nam omogućiti da prošetamo malo kroz ove naše građevinske prikaze od Slavonije, središnje Hrvatske preko Istre do Dalmacije.“
Ujedno je i pohvalio suradnju Gradskog muzeja Križevci i Arheološkog muzeja u Zagrebu, te napomenuo kako i Križevci imaju svoju utvrdu Stari grad na Kalniku.
Otvorenje izložbe okupilo je brojne građane, a prisustvovao joj je i privremeni pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam mr.sc. Mladen Tenodi.
Izložba ostaje otvorena do 20. svibnja.

 

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh