>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Zadruga za etično financiranje i Zadruga otvorena arhitektura u suradnji s Gradom Križevcima organizirali su u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci javnu tribinu pod nazivom „Stambene zadruge od ideje od prakse“.

IMG 9599

 

Tribina je održana u okviru međunarodne višednevne radionice o stambenim zadrugama koja se odvija upravo u Križevcima, a ispred Zadruga obratila se Iva Marčetić naglasivši kako je cilj ove radionice okupiti ljude iz brojnih država koji se bave tematikom stambenog zadrugarstva i razmijeniti znanja i iskustva s ostalim partnerskim inicijativama iz inozemstva.
Na javnoj tribini svoje napore vezane uz uspostavljanje sustava stambenog zadrugarstva i suradnje s lokalnim samoupravama predstaviti su panelisti iz Ljubljane, Beograda i Bruxellesa te gradonačelnik Mario Rajn koji je naglasio kako Grad Križevci spremno dočekuje taj koncept koji je u zapadnoeuropskim zemljama jako dobro prihvaćen: „Svjesni smo da u gradu imamo određenih potreba za stanovima i sigurno je ovo jedan od načina kako želimo probati zadovoljiti potrebe na tržištu.“ Ukratko se osvrnuo i na rezultate ankete o stambenim potrebama građana Križevaca i naglasio kako je anketu ispunilo 152 ispitanika, od čega je 46,7% ispitanika zainteresirano za kupnju stanova pri čemu ističu važnost energetske učinkovitosti stambenih objekata.
Javnoj tribini prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te direktor Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci mr.sc. Tihomir Hodak.

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh