>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Osijeku je od 25. do 27. travnja održan 37. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe, na kojem je Tamburaški sastav Glazbene škole Alberta Štrige ponovo postigao sjajan uspjeh, osvojivši zlato izlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića u juniorskoj konkurenciji sa 95 bodova za svoju izvedbu tri skladbe pod ravnanjem Igora Kudenjaka.

dg7

 Festival koji se ove godine odvija u znaku u znaku 90. godišnjice rođenja njegova osnivača – Julija Njikoša, u tri je natjecateljske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe predstavio 17 orkestara iz Hrvatske, Austrije, Srbije i Slovenije.

U tako jakoj konkurenciji, Križevački su mladi tamburaši ponovo pokazali da su najbolji, potvrdivši uspjehe koje su postigli u Pragu gdje su na natjecanju Festival “young2014prague” višestruko briljirali kao i nedavno osvojene prve nagrade na glazbenom natjecanju koje se održava putem interneta – Internet Music Competition.

Orkestru, dirigentu i Glazbenoj školi na prošlotjednoj proslavi Dana Grada Križevaca, gradonačelnik je dodijelio zahvalnice za izniman uspjeh.

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh