>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U ponedjeljak, 28.travnja 2014. održana je u Maloj dvorani Hrvatskoga doma zanimljiva prezentacija grada Križevaca na malo drugačiji, matematički način. Osnovna škola „Vladimir Nazor“ organizirala je ovu virtualnu „Matematičku šetnju Gradom“ u kojoj su učenici 7. i 8. razreda OŠ „Vladimir Nazor“ i Ljudevita Modeca Križevci pokazali da se matematika može primjeniti na vrlo opipljiv način u svakodnevnom životu.

matematicka setnja

Tako su učenici pokazali krug i dijelove kruga u arhitekturi Grada, objasnili značenje Dana broja π, izometrije u Gradu, pokazali su nam Crkve našeg Grada te održali zanimljiv kviz.
Na organizaciji ovako zanimljivog događanja kojim su se priključili obilježavanju Dana grada, učenicima i mentorima: Nataliji Radotović-Maksić, Dubravki Sokač, Bosiljki Škaro i Gordani Podravec, zahvalio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović. Zamjenik je pohvalio kreativnost učenika i ideju nastavnika da se djeci na ovakav način pokaže smisao matematike, istaknuvši kako je znanje bogatstvo koje im nitko ne može oduzeti i kojem trebaju težiti.

mat. setnja

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh