>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U nedjelju 27. travnja 2014. godine na prostoru lovačkog doma ''Fazan'' u Ruševcu je održana lovačko-gastronomska manifestacija Kup Grada Križevaca - natjecanje u gađanju letećih meta i kuhanju lovačkih paprikaša. Program je počeo u 10 sati natjecanjem u gađanju glinenih golubova u ekipnoj konkurenciji, a nakon toga i pojedinačnom gađanju u Trap i Lovačkoj disciplini.

rusevac

U poslijepodnevnom dijelu programa uslijedilo je natjecanje u gađanju zračnom puškom te prigodno gađanje trčećeg zeca, gađanje lukom i strijelom te gađanje praćkom. Istovremeno su se ekipe lovačkih udruga, u gastronomskom dijelu programa, natjecale u spremanju lovačkog paprikaša od divljači.

U gađanju glinenih golubova sudjelovala je 21 ekipa, 19 domaćih i 2 iz Mađarske, a najbolja je bila ekipa LD Vepar iz Velikog Poganca. U pojedinačnom dijelu natjecanja učestvovalo je 180 natjecatelja. U disciplini Trap najuspješniji takmičar bio je Mareković, član sportskog udruženja "Priroda" Sesvete, a u Lovačkoj disciplini Lukačić Davor, član LD Vepar Carevdar.

rusevac1
U gađanju zračnom puškom učestvovalo je 37 natjecatelja, a prvo mjesto je osvojio Matušin M., član LD Prepelica Mali Bukovec kod Ludbrega.
Najbolji u gađanju trčećeg zeca bio je lovac Latinović. član LD Šumski zec iz Margečana kod Novog Marofa.
U gađanju lukom i strijelom sudjelovalo je 50 natjecatelja, a najbolji je bio Krušić Igor iz Povelića. Gađanje pračkom bilo je više zabavnog karaktera, a svaki sudionik koji je pogodio metu osvojio je porciju lovačkog paprikaša.
U spremanju paprikaša učestvovalo je 9 ekipa, 7 sastavljenih od domaćih lovaca, jedna ekipa mađarskih lovaca i jedna mješovita ekipa. Najbolji paprikaš skuhala je mješovita ekipa sastavljena od gostiju, lovaca iz Nagyatada i domaćih lovaca iz LD Fazan Ruševac.

Cjelodnevni program zatvoren je u 19,00 sati proglašenjem svih pobjednika i dodjelom nagrada.

Natjecanje u gađanju letećih meta i kuhanju lovačkih paprikaša je aktivnost koja je provedena u okviru projekta ''Turizam bez granica - zajednički razvoj informativnih centara za posjetitelje u Nagyatádu i Križevcima''. Glavni korisnik projekta je Grad Križevci, a na projektu sudjeluje i mađarski partner Grad Nagyatád te pridruženi partneri Turistička zajednica Grada Križevaca, Koprivničko-križevačka županija i Tourinform Iroda. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije kroz IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska 2007-2013 u visini 85% njegove ukupne vrijednosti, koja iznosi 1.173.345,00 EUR. Provedba projekta započela je 1. veljače 2013. godine, a završava 31. rujna 2014. godine.

rusevac2 

hucr logo turism hr huhr eu logo hosszu hr vinak logo

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh