>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

1

U povodu blagdana Sv. Florijana i dana vatrogasaca, koji će biti obilježen u nedjelju 4. svibnja, gradonačelnik Branko Hrg upriličio je prijem za vatrogasce našega Grada.

Na prijemu su bili prisutni i zamjenici gradonačelnika Ivan Vuk i Tomislav Katanović, kao i predstavnici Javne vatrogasne postrojbe sa zapovjednikom Ivanom Matosovićem te predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Križevaca sa predsjednikom Ivanom Mužićem.

Gradonačelnik je čestitao vatrogascima njihov dan te im se zahvalio na godini dana dobre suradnje, na svemu dobrom što su učinili za ovaj grad i njegove stanovnike kao i na raznim događajima i priredbama koje su organizirali, posebice na selu gdje su upravo DVD-i ponekad jedini pokretači aktivnosti. Gradonačelnik je istaknuo kako je simbioza između DVD-a i profesionalaca u Javnoj vatrogasnoj postrojbi jedan od važnijih razloga zašto su Križevci najvatrogasniji grad u Hrvatskoj. Još jednom se zahvalivši na svemu dobom što čine, gradonačelnik je završio svoje obraćanje vatrogascima.

2

Ivan Mužić je pozdravio gradonačelnika i zamjenike u ime Vatrogasne zajednice, ali i u ime 2956 vatrogasaca, naglasivši da je, uzimajući u obzir ovu brojku, svaki 9 stanovnik Križevaca vatrogasac, što Križevce uistinu čini najvatrogasnijim gradom u Hrvatskoj, kako je to gradonačelnik istaknuo. Dodao je kako broj članova raste te da raduje povećanje broja članova pomlatka te rast broja članica. Na koncu se zahvalio gradonačelniku na podršci Grada i financiranju dobrovoljnog vatrogastva.

Gradonačelnika i zamjenike je pozdravio i zapovjednik JVP Grada Križevaca Ivan Matosović. Zapovjednik je ukratko izvijestio o intervencijama koje su poduzimane u proteklom razdoblju, naglasivši važnost suradnje s DVD-ima bez čije pomoći niti jedna veća intervencija ne može proći. Također je kazao kako je vrlo važna popularizacija vatrogasne djelatnosti među mladima pa će tako od 19. do 24. svibnja JVP imati dane otvorenih vrata te da su u svrhu toga i upućeni dopisi križevačkim školama kako bi se učenici mogli upoznati s vatrogasnom djelatnošću i razgledali vatrogasnu opremu.

Zapovjednik je na kraju najavio program obilježavanja blagdana sv. Florijana, koji vam donosimo niže.

Program bilježavanja danas sv. Florijana 4. svibnja 2014. godine:


PRIJEPODNE

u 11.00 sati sveta misa u crkvi Presvetog Srca Isusova i Sv. Ladislava u Malom Ravnu
u 12.30 sati pokazna vježba vatrogasaca Požarnog odreda Raven
u 13.00 sati zajednički ručak u prostorijama DVD-a Veliki Raven


POSLIJEPODNE

u 18.30 sati okupljanje vatrogasaca Požarnog odreda Križevci, Kloštar Vojakovački i Apatovec na terasi Vatrogasnog doma u Križevcima
u 18.45 sati odlazak ešalona na svetu misu
u 19.00 sati sveta misa u crkvi Sv. Ane u Križevcima
u 20.00 sati zajednički domjenak u velikoj sali Vatrogasnog doma u  Križevcima.

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh