>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U petak 16.svibnja održana je u Velikoj dvorani Hrvatskog doma svečana promocija monografije “Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci”.
Knjiga autorica: Ivanke Konfic, Lucije Konfic i Jelke Vukobratović nastala je kako bi pokušala prikazati presjek rada orkestra, a izdali su je u prigodi 35. obljetnice osnutka, danas jednog od najboljih orkestara u državi, Glazbena škola Alberta Štrige i Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

to

Na početku prisutne je pozdravila ravnateljica Glazbene škola Alberta Štrige Branka Špoljar, zahvalivši svima koji su pomogli pri nastanku i izdavanju monografije, naročito Gradu Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji.

U ime Grada Križevaca obrati se pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi dok su o knjizi te o Orkestru, uz autorice, govorili Branimir Pofuk koji je napisao i predgovor te akademik Franjo Tomić.
Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige osnovan je 1978. godine i do danas je kroz njega prošlo više od četiristo glazbenika. Orkestar je sudjelovao na mnogim natjecanjima te su osvajači mnogih domaćih i međunarodnih nagrada. Od 2010. orkestrom ravna Igor Kudeljnjak, prije njega dirigent je bio Matije Fortuna dok je 30 godina orkestar vodio Stjepan Fortuna koji je također prisustvovao promociji.
Nakon predstavljanja knjige, prisutni su mogli uživati i u nastupu Orkestra.

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh