>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U utorak 20. svibnja 2014. u Multimedijskom kulturnom centru održana je početna konferencija projekta ''Biciklom od Balatona do Jadrana“ .
Grad Križevci je glavni korisnik projekta koji je odobren za sufinanciranje u visini 85% ukupne vrijednosti projekta od strane Europske unije kroz Program prekogranične suradnje IPA Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., koja iznosi 925.630,00 EUR.

mađari1

 

Partner na projektu je mađarska općina Balatonszemes, dok kao pridruženi partneri projekt podržavaju Koprivničko-križevačka županija, Sportsko-biciklistička udruga Grada Marcalija te Turistička zajednica Grada Križevaca.

Od navedene ukupne vrijednosti projekta, proračun Grada Križevaca u projektu iznosi 591.650,00 EUR. Glavni cilj projekta je izgradnja prvih kapilarnih dijelova koji se vežu na buduću biciklističku rutu Balaton-Jadran, kao potpora održivom razvoju turizma u regiji. Glavne aktivnosti u okviru projekta obuhvaćaju rekonstrukciju dijela postojećih biciklističkih staza te izgradnju novih, opremanje biciklističkih odmorišta, ulaganje u razvoj staza za brdski biciklizam, pripremu karte biciklističkih staza, izradu GPS softvera te druge popratne aktivnosti koje promoviraju biciklizam te biciklistički turizam.

mađari

Konferenciju je otvorio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec , a goste i predstavnike mađarskog partnera te gradonačelnika mađarskog partnera Balatonszemes, pozdravio je domaćin gradonačelnik Branko Hrg istaknuvši izvrsnu dosadašnju suradnju s mađarskim partnerima za koju vjeruje da će se potvrditi i ovim novim projektom.

mađari2
Sam projekt predstavila je voditeljica projekta Marija Podolski koja je rekla kako su ovim projektom obuhvaćena gotovo 4km biciklističkih staza u gradu Križevcima i to kroz slijedeće ulice: od željezničke stanice kroz Ulicu kralja Tomislava, Kiepachova, Gundulićeva, Jelačićeva, Bana Lackovića gdje će se urediti i parkiralište, zatim kroz Svetokrišku do Potočke, pokraj sportske dvorane i nogometnog igrališta do Novakove. Uz spomenuto bit će organizirane i druge aktivnosti poput Biciklijada, izložbe i radionice za djecu.

eu     ipa

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh