>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U srijedu 28. svibnja 2014. u 17:00 sati, Igor Brkić akademski je kipar i profesor likovne kulture te voditelj Likovne galerije križevačkog Kluba Kulture imat će izložbu "Glavonja" u Hrvatskom klubu Augusta Šenoe u Pečuhu. 

Brkic

 Glavonje su prvi puta predstavljene u Galeriji Slavko Kopač u Vinkovcima 2013. godine, ali i skoro dvije godine poslije ostaju zanimljive publici koja ima priliku vidjeti gotovo sve izraze lica na jednom mjestu.

Motivi glava rađenih u klasičnoj tehnici terakote prikazuju različite izraze lica i kroz njih govore o svakodnevnim situacijama u kojima se nalazimo. One su autorovo viđenje suvremenih tipova ljudi i situacija, ali i dobrohotna i zabavna kritika današnjeg čovjeka i njegovih sasvim ljudskih mana.Neka su lica izrazito precizno obrađena, dok su neka izrađena grubim, sirovim potezima što je upravo pripadajuća oznaka za karakter koji prikazuje.

Projekt je realiziran u suradnji Hrvatskog kluba August Šenoa iz Pečuha i Kluba kulture Križevci ( KVARK ), što je samo nastavak odlične suradnje ova dva grada.
Izložba će biti otvorena od 28.05.do 20.06.2014.

Nazad na vrh