>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci svečanom sjednicom u Hrvatskom domu, proslavilo je 60. obljetnicu svojeg rada. Ovu su svečanost uz zaposlenike i partnere Komunalnog uveličali i drugi uzvanici; predstavnici škola i ustanova, župan Darko Koren, saborski zastupnik i gradonačelnik Branko Hrg sa svojim zamjenikom Ivanom Vukom.

komunalno1

O dugim desetljećima razvoja ovog poduzeća govorio je direktor Goran Gregurek istaknuvši kako je usprkos razdvajanju društva te formiranju nove građevinske tvrtke GRAD-KOM, a iščekivanju i još jedne Vode usluge, tvrtka među najboljima iz komunalnog sektora u Hrvatskoj, posebice kada je riječ o odvojenom sakupljanju otpada. Upravo ulaganje od oko 4 milijuna kuna u izgradnju Reciklažnog dvorišta, bio je vrlo isplativ potez jer unazad nekoliko godina poduzeće i Grad Križevci dobili su nekoliko nagrada za model odvojenog sakuplja otpadom te su često spominjani kao primjeri dobre prakse u zemlji.
Direktor je istaknuo i kako je nabavljeno dosta novih strojeva i vozila, izgrađeni vodovodi i odvodnja, uređeno je Gradsko groblje, izgrađeni novi prostori, a posebice je istaknuo pomlađivanje kadra koji je, kako je istaknuo, nova snaga i uzlet poduzeća. Komunalno se pohvalili i da su od građana u anketi za svoje pružanje usluga dobili ocjenu 4.12.

komunalno2
U ime prisutnih predstavnika komunalnih poduzeća, čestitke je uputio direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak naglasivši kako je od broja godina još važnija kvaliteta koju križevačko Komunalno poduzeće ima te da su zasigurno najbolji u Hrvatskoj naročito u pitanju gospodarenja otpadom.
Župan Darko Koren, čestitajući obljetnicu rekao je kako nije lako 60 godina djelovati i raditi i to uspješno te je zahvalio svima koji su utkali dio životnog puta u ovu priču i ovo poduzeće.

komunalno

Gradonačelnik, ujedno i predsjednik Skupštine društva, istaknuo je u svom govoru da nije dana prilika mladim ljudima koji su donijeli i svježe ideje, sigurno Komunalno ne bi bilo tako uspješno. Uz to dodao je i kako se ne može složiti s podjelama Komunalnog poduzeća na nekoliko tvrtki jer razbijanje sustava, pogotovo onog koji tako dobro funkcionira ne može biti dobro. Naglasivši kako još uvijek ima puno prostora za poboljšanje, čestitao je svim djelatnicima koji su utkali dio sebe u ovo poduzeće, ali i direktoru na upornosti u provođenju nekih ideja, dodavši kako je važno i da su ne baš lakim vremenima sačuvana radna mjesta.

Nazad na vrh