>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U subotu 16. studenoga 2013. svečano je otvorena modernizirana cesta Sveta Helena-Gornja Glogovnica. Na otvorenju su bili prisutni: saborski zastupnik i gradonačelnik Branko Hrg, njegov zamjenik Ivan Vuk, župan Darko Koren, njegov zamjenik Darko Sobota, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca i ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić, velečasni Ivan Črnek kao i mnogobrojni drugi uzvanici i mještani.

cesta

U ime Mjesnog odbora Sveta Helena sve okupljene je pozdravio potpredsjednik Miro Stručić zahvalivši svima koji su dali svoj doprinos od Županije, Grada, ŽUC-a do izvođača radova, kako bi mještani ovih naselja imali modernu prometnicu i bolju povezanost.

Župan Koren istaknuo je kako mu je drago da su se mještani okupili u tolikom broju te kako se nada da je i ova nova cesta jedan od razloga da ostanu živjeti u ovom mjestu.

cesta1

Gradonačelnik Hrg rekao je da ga izuzetno raduje što vidi toliko djece jer je to najvažnije da bi ovakva mjesta i dalje živjela i razvijala se, no istaknuo je i svoje nezadovoljstvo činjenicom da se ŽUC-evim sve više smanjuju sredstva potrebna za obnovu cesta, naročito dok na području Grada Križevaca još postoji nekoliko županijskih prometnica koje još čekaju asfalt.

Cestu u dužini od 1800 m, vrijednu oko milijun kuna, zajednički su financirali Županija i Grad.

cedta2

Nazad na vrh