>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U ponedjeljak, 30.prosinca 2013. godine u Maloj vijećnici Grada Križevaca održano je potpisivanje ugovora o sufinanciranju nabave strojeva/opreme sa dobitnicima potpore koju dodjeljuje grad Križevci.

poduzetnici1

 

Ugovore je sa poduzetnicima potpisao gradonačelnik Branko Hrg istaknuvši kako je uvjeren da je upravo okretanje malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima vrlo važno za grad, ali i za Hrvatsku jer oni uz potporu države, lokalne vlasti te ostalih institucija mogu najbrže otvoriti nova radna mjesta. Gradonačelnik im je poželio i mnogo uspjeha u daljnjem radu te da i ubuduće prate natječaje Grada jer koliko god sredstva bila ograničena nastojat će se i ubuduće zadržati tradicija ulaganja u gospodarstvo na ovakav i slične načine, a po čemu su Križevci među rijetkim gradovima.

U okviru Proračuna Grada Križevaca za 2013. godinu, na temelju Programa poticanja poduzetništva, proveden je Javni natječaj za sufinanciranje nabave strojeva i opreme trgovačkim društvima i obrtima.

Javni natječaj je raspisan je 27.02.2013. godine te zatvoren 29.11.2013. godine, a od ukupno pristiglih 10 prijava, Evaluacijska komisija imenovana za ocjenjivanje prijava pristiglih na navedeni Javni natječaj je predložila dodjelu potpore sljedećim subjektima koji su zadovoljili uvjete Javnog natječaja:

KROJAČKI OBRT ''FUGGY'' vl. Mladen Fugaj, u iznosu 8.611,88 kn;
''CAMELLIA'' CVJEĆARNA I TRGOVINA vl. Zdravko Petrinec, u iznosu 16.509,94 kn;
DJEČJI SVIJET OBRT ZA USLUGE I TRGOVINU, vl. Martina Marenčić Lukinović, u iznosu 1.237,50 kn;
''METALOPLASTIKA'' OBRT ZA PRERADU I PLASTIFICIRANJE METALA, u iznosu 27.913,63 kn;
MLINČEK J.D.O.O., u iznosu 28.415,73 kn.
Svi navedeni zadovoljili su uvjete natječaje, između ostaloga da im je sjedište na području Grada Križevaca i da tu posluju, da nemaju dugova te da redovito isplaćuju plaće kao i doprinose za zaposlene.

Potpora se mogla ostvariti do 25% investicije, odnosno maksimalno do 50 tisuća kuna.

Nazad na vrh