>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U okviru EU projekta ''Prekogranične vinske ceste'', čiji je glavni cilj promocija vinskog turizma kroz osnivanje vinske ceste Križevci-Kalnik-Orehovec na temelju mađarskih iskustava, prilagodba potrebne potporne infrastrukture, organizacija vinskih i drugih kulturno-turističkih događanja te ulaganje u promidžbu i brendiranje vinske ceste, kao jedna od aktivnosti odobrena je modernizacija ceste od sela Čabraji do jezera Čabraji duljine 1.500 m te parkirališta pored jezera površine 300 m2.

Preuzimanje radova 01

 

S obzirom na udaljenost od Križevaca, postojeće biciklističke off-road rute, ribolovna događanja, nezagađenu prirodu i lijep krajolik te potencijal za razvoj ruralnog turizma, uređenje jezera Čabraji sa okolicom kao izletišta, odnosno turističke destinacije, ali i jedne od prirodnih atrakcija na vinskoj cesti, prepoznato je i u Strategiji razvoja Grada Križevaca za razdoblje od 2013. do 2018. godine.

Preuzimanje radova 02

Po odobrenju projekta i provedbi pripremnih aktivnosti za osnivanje vinske ceste, započelo se s pripremom natječajne dokumentacije za izvođenje radova na uređenju ceste i parkirališta kod jezera Čabraji te je natječaj za izvođenje radova raspisan 05.06.2013. godine i zatvoren 06.08.2013. godine. U drugoj polovici kolovoza završena je evaluacija pristiglih ponuda te je krajem rujna s uspješnim ponuditeljem, tvrtkom Radnik d.d., kao vodećim partnerom ispred konzorcija Radnik d.d. i Poduzeće za ceste d.o.o. potpisan ugovor o izvođenju radova. Radovi su završeni početkom prosinca te je nakon potrebnih pregleda 09. siječnja 2014. godine obavljeno preuzimanje radova, gdje su uz vršitelja nadzora, arhitekticu Boženu Tinodi, ispred izvođača sudjelovali Dragutin Šaban, član uprave za transport i mehanizaciju i Drago Črček, glavni inženjer gradilišta, a ispred naručitelja Grada Križevaca Darko Masnec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije, Marijan, Jakopović viši savjetnik za komunalnu infrastrukturu te Ljiljana Stojsavljević-Križan, viši savjetnik za javnu nabavu i energetsku učinkovitost.

U okviru projekta, čija provedba završava 31. siječnja 2014. godine, u završnoj fazi nalaze se i ostale projektne aktivnosti, kao što je opremanje vinske kuće u dvorištu Gradskog muzeja, izrada karte vinske ceste, postavljanje 'smeđe' turističke signalizacije, informativnih ploča sa kartom vinske ceste, stalaka za parkiranje bicikala te održavanje tečaja za vinogradare.

hucr logo turism hrCo financed 1 jpg Cross-border wine routes logo

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh