>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

HPD „Kalnik“ poklonio građanima tematski koncert „Sve je lako kad si mlad“

U prepunoj dvorani Hrvatskoga doma, mješoviti zbor Hrvatskoga pjevačkog društva „Kalnik“ održao je treći tematski koncert „Sve je lako kad si mlad“.

Učenici koprivničke Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ posjetili Križevce

Učenici trećih razreda koprivničke Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ posjetili su danas Križevce u pratnji svojih nastavnica Suzane Hergotić, Natalije Sočev i Dubravke Piščević.

U dječjim vrtićima „Čarobna šuma“ i „Sv. Josipa“ održana predavanja o sprječavanju…

Nakon Dječjeg vrtića Križevci i Dječjeg vrtića „Čarobna šuma“ doktorica pedijatrica Tatjana Relić-Niemčić održala je i u Dječjem vrtiću „Sv. Josipa“ predavanje o sprječavanju nesreća kod djece.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza posjetio Atletski klub Križevci

Atletski klub Križevci i trenera Dragu Palčiću posjetili su predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i izbornik reprezentacije Mladen Katalinić koji su izvršili analizu postojeće podloge na staroj atletskoj stazi i razgovarali o mogućnostima izvedbe jedne atletske trake kako bi se križevačkim atletičarima omogućili bolji uvjeti treniranja. ...

Vrtićanci učili o kompostiranju

Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci održalo je u Dječjem vrtiću Križevci radionicu s temom „Kako i zašto kompostirati“. Na radionici su vrtićanci i njihove tete upoznati s biootpadom (kuhinjski otpad-ostaci od pripreme hrane i vrtni ili zeleni otpad), te su uz kratku prezentaciju i primjere naučili kako napraviti kompostište i na koji način pravilno iskoristiti biootpad. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci provodi, a u kojem sudjeluju djeca.   {gallery...

Kreće održavanje vatrogasnih zabava

Od ove godine, Grad Križevci pokreće održavanje vatrogasnih zabava u domovima na području Križevaca.

Otvorena izložba „Križevci-portret grada camerom obscurom“

Povodom Dana Grada Križevaca, jučer je u Turističko-informativnom centru otvorena izložba „Križevci-portret grada camerom obscurom“.

Doktoricu dentalne medicine posjetili učenici prvih razreda

U sklopu Akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“ doktoricu dentalne medicine Jelenu Princip posjetili su učenici prvih razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci.

Udruga "Maslačak" održala kreativnu radionicu povodom Dana Grada

Povodom Dana Grada Križevaca, Udruga „Maslačak“ Križevci održala je danas kreativnu radionicu Gradu za rođendan.

U tijeku je čišćenje divljeg deponija u Starim Bošnjanima

Radnici zaposleni putem programa Javni rad, koji Grad Križevci provodi u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, trenutno rade na čišćenju nepropisno odloženog komunalnog otpada u Starim Bošnjanima. Ovim putem, apeliramo na građane da čuvaju svoj okoliš, te da se pridržavaju uputa o odlaganju i odvajanju korisnog otpada kako se više ne bi događale ovakve situacije. ...

Vijećnici Gradskog vijeća obišli Reciklažno dvorište i odlagalište otpada Ivančino brdo

S obzirom na obaveze Grada Križevaca kao jedinice lokalne samouprave vezane uz Zakon o održivom gospodarenju otpadom i Uredbu o istom Zakonu, vijećnici Gradskog vijeća Grada Križevaca predvođeni predsjednikom Markom Katanovićem i zamjenikom gradonačelnika Danijelom Šaškom posjetili su Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci. ...

U srednjim školama provedena akcija „Klik-sigurnosni pojas“

U organizaciji AMK „Križevci“ i Hrvatskog autokluba, u svim križevačkim srednjim školama proveden je preventivno-edukativni program „KLIK - sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja“.

Učenica Mia Begović osvojila 3. nagradu na državnom natjecanju u matematici

Učenica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci Mia Begović osvojila je 3. nagradu na 59. državnom natjecanju iz matematike. Natjecanje je održano u Poreču od 12. do 14. travnja, sudjelovalo je 23 učenika iz cijele Hrvatske i to oni koji su na županijskim razinama natjecanja osvojili prva mjesta i zadovoljili bodovni prag. Mia se plasirala na 6. mjesto ukupnog poretka, a prema broju osvojenih bodova dobila je 3. nagradu. Čestitamo Miji i njenoj mentorici Nataliji Radotović-Maksić! Andrea Katano...

Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci osvojili prva mjesta na Državnom natjecanju…

Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci osvojili su dva prva mjesta na 23. državnom natjecanju učenika graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske u znanjima i vještinama građenja koje je od 12. do 14.4. održano u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin.   ...

Zgrada Dječjeg vrtića Križevci ide u energetsku obnovu

Grad Križevci ostvario je sufinanciranje još jednog projekta energetske obnove i to zgrade Dječjeg vrtića Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 3.576.556,25 kuna od kojih bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja iznose 2.143.945,00 kuna.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec održalo godišnju skupštinu

U prepunom domu, Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec održalo je redovnu godišnju skupštinu koju je otvorio predsjednik DVD-a Valent Arki.

Godišnja skupština DVD-a Gornji Dubovec

U nedjelju, 15. travnja Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Dubovec održalo je redovnu godišnju skupštinu koju je vodio predsjednik Društva Stjepan Boroša.

DVD Bukovje održao godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bukovje održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu koju je otvorio predsjednik Društva Tomislav Horvat.

Nazorovci donijeli dvije medalje sa 60. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske

Državno natjecanje iz tehničke kulture održano je u Poreču od 9. do 12. travnja. Na natjecanje se pod vodstvom učiteljice Sandre Vurnek plasiralo četvero učenika iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci.  

Održana 144. godišnja skupština DVD-a Križevci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci održalo je jučer u Hotelu Kalnik svoju 144. redovnu godišnju skupštinu koja je okupila velik broj gostiju i uzvanika.

Izložbom „Nešto staro, nešto novo“ započelo obilježavanje Dana Grada Križevaca

U organizaciji Gradskog muzeja Križevci, a povodom obilježavanja Dana Grada Križevaca danas je otvorena izložba fotografija pod nazivom „Nešto staro, nešto novo“.

U Dječjem vrtiću Križevci održana radionica o recikliranju papira

Komunalno poduzeće Križevci i Dječji vrtić Križevci i ove su godine nastavili suradnju prema programu rada Ekoškole.

Učenicima završnih razreda srednjih škola predstavljen FOI - Centar Križevci

U sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci danas je održano predstavljanje Fakulteta organizacije i informatike – Centar Križevci učenicima završnih razreda.

U Križevcima obilježeno deset godina Sporazuma gradonačelnika

Oko tridesetak gradonačelnika i načelnika diljem Hrvatske, koji su potpisnici Sporazuma gradonačelnika – stvaranje održivih zajednica, okupilo se danas u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci na desetoj obljetnici Sporazuma.

Koordinacijski odbor Akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“ održao sjednicu

U Maloj vijećnici jučer je održana sjednica Koordinacijskog odbora Akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“ koju je otvorio predsjednik Koordinacijskog odbora zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Županijsko natjecanje u atletici za učenike sa teškoćama u razvoju

Županijsko natjecanje u atletici za učenike sa teškoćama u razvoju održano je na gradskom stadionu u Križevcima. U organizaciji COOR-a Križevci osim domaćina sudjelovali su učenici COOR-a Podravskog sunca iz Koprivnice te Srednje škole „Ivan Seljanec“ iz Križevaca. ...

Održana spomen-svečanost 50. godišnjice smrti Stjepana Kranjčića i otvorena Kranjčiću posvećena godina

Svečanim misnim slavljem koje je u križevačkoj crkvi sv. Ane, uz koncelebraciju šesnaestorice svećenika, predslavio bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak te predstavljanjem monografije „Zvijezda sjajna“ o 10-godišnjem djelovanju Udruge „Dr. Stjepan Kranjčić“ autorice Tanje Baran, u Križevcima je u utorak 10. travnja 2018. održana spomen-svečanost 50. godišnjice smrti križevačkoga župnika na glasu svetosti Stjepana Kranjčića. Tom je prilikom biskup Huzjak otvorio Godinu Stjepana Kr...

Nogometaši Križevaca pobijedili lidera prvenstva NK Tehničar Cvetkovec

U subotu je odigran županijski derbi dva četveroligaška kluba. Na gradskom stadionu u Križevcima susreli su se istoimeni domaćin i vodeća momčad prvenstva Tehničar iz Cvetkovca.

U Križevcima obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Puštanjem plavih balona u Križevcima je danas na Strossmayerovom trgu obilježen Svjetskih dan svjesnosti o autizmu.

Raspored provođenja deratizacije na području Grada Križevaca

Tretman sustavne preventivne deratizacije na području Grada Križevaca provodit će se od 16. travnja do 14. svibnja 2018. godine prema rasporedu kojeg možete vidjeti OVDJE.

DVD Đurđic održao redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurđic održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu koju je otvorio predsjednik DVD-a Kristijan Kanešić.

Održana skupština DVD-a Gračina

U prostoru svog doma, Dobrovoljno vatrogasno društvo Gračina održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu.

Čestitka vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru

Svim vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!   Hristos voskrese! Vaš gradonačelnik Mario Rajn!

U Križevcima održan Boot camp – vojni kamp za djecu

U organizaciji Airsoft udruge Podravina i Paintball Pitagora, u Križevcima je održan Boot camp junior odnosno vojni kamp za djecu.

Gradonačelnik Rajn i ministar Marić potpisali Ugovor o darovanju prostora bivše vojarne

U Gradskoj upravi Grada Križevaca danas je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o darovanju prostora bivše vojarne Gradu Križevcima koji su potpisali gradonačelnik Mario Rajn i ministar državne imovine Goran Marić.

Otvorena izložba „Plavi svijet“

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Križevci i Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci jučer je otvorena izložba podvodnih fotografija „Plavi svijet“ autora Damira Zuruba.

U Križevcima predstavljen projekt „Hrvatska stvara“

Kako bi se kod mladih suzbio strah od izazova i inovacija i povećao interes za tehničku kulturu, prirodoslovna i znanstvena područja te poduzetništvo, u Križevcima je danas predstavljen projekt „Hrvatska stvara“ koji provode tvrtka STEMI i Udruga Programerko.

Obavijest o provedbi postupka savjetovanja za energetsku obnovu OŠ „Vladimir Nazor“

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Križevci je prije pokretanja otvorenog postupka javne nabave za nabavu radova "Izvođenje radova energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije na Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Križevcima" objavila na Elektroničkom oglasniku javne nabave savjetovanje s gospodarskim subjektima.  

Mlađe kadetkinje RK Radnik sudjeluju na završnici prvenstva Hrvatske

Mlađe kadetkinje Rukometnog kluba Radnik sudjeluju na završnici prvenstva Hrvatske u Umagu od 4. do 7. travnja 2018. godine.

Gradonačelnik potpisao ugovore o financiranju obnove sakralnih objekata s Ministarstvom kulture

Gradonačelnik Mario Rajn potpisao je danas, u prisutnosti predstavnika Ministarstva kulture, ugovore o financiranju obnove sakralnih objekata na području Grada Križevaca, ukupne vrijednosti 1.030.000,00 kuna.

Velik broj sudionika ovogodišnjeg moto i biciklističkog druženja

Velik broj biciklista i motociklista okupio se jučer na 8. Moto i biciklističkom druženju koje je ove godine održano na relaciji Križevci – Sveti Ivan Žabno – Rovišće.

Uskrsna čestitka

Drage građanke i građani Grada Križevaca, Neka se radost i toplina koju Uskrs donosi,  kod vas zadrži kroz cijelu godinu.   Sretan vam i blagoslovljen Uskrs! Gradsko vijeće i gradonačelnik Mario Rajn ...

Kreće se u rješavanje problema vodoopskrbe Apatovca

Temeljem održanog sastanka u Hrvatskim vodama vezano za problematiku vodoopskrbe naselja Apatovec, ove se godine planira započeti s izgradnjom precrpne stanice Apatovec, magistralnog cjevovoda Carevdar-Glogovnica-Osijek Vojakovački u duljini od 17,450 metara i precrpne stanice Carevdar. 

Održana godišnja skupština AMK i MK "Križevci"

U prostorijama AMK „Križevci“ jučer je održana godišnja skupština AMK i MK „Križevci“.

Grad počastio građane povodom Uskrsa

Grad Križevci i ove je godine povodom Uskrsa počastio građane. S građanima su se na Strossmayerovom trgu družili gradonačelnik Mario Rajn te zamjenici Danijel Šaško i Mario Martinčević te im čestitali Uskrs.

dan grada 2018

Najava događanja

23Tra
23.04.2018. 16:30 - 19:30
Noć knjige
23Tra
23Tra
23.04.2018. 18:00 - 19:00
Đurđevo pod gorjanskom lipom
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Sv. Marko Križevčanin

svMarko

Svetac zaštitnik Grada Križevaca

Turistička kamera

Nazad na vrh