BP NET

"Razvoj modela prekogranične suradnje između poslovnih parkova - BP NET"

Postojna se nalazi u jugozapadnom dijelu Slovenije tamo gdje se obala susreće sa unutrašnjosti. Zbog toga što se nalazi na križanju prometnica i zbog strateške pozicije između Ljubljane, Trsta (Italija), Gorizie (Italija) i Rijeke (Hrvatska), Postojna je ubrzo postala poslovnim administrativnim centrom Notranjske regije.

postojna prestranek zona

Postojna i njezina okolica nudi posjetiteljima razne atrakcije svojom jedinstvenom prirodom kao i razne kulturne i povijesne znamenitosti. Raznolikost ovog seoskog prostora je idealno za trčanje, planinarenje, jahanje, biciklizam i druge sportske aktivnosti. Zajedno sa drugim atrakcijama Notranjske regije, Postojna je idealna turistička destinacija koja primamljuje svoje posjetitelje da otkriju razne tajne koje krije.

Postojna je član BP Net-a a njihova poslovna zona Prestranek prostire se na površini od 19 ha.

Prekogranična Suradnja

BP Net je projekt u sklopu INTERREG III A, Program za susjedstvo Slovenija - Mađarska - Hrvatska 2004 - 2006. u prioritetu I inicijative INTERREG IIIA, ekonomsko-socijalna kohezija i razvoj ljudskih potencijala sa mjerom 1.1. zajednički gospodarski prostor ”